Daca vrei sa aduci pentru putin timp cofetaria la tine acasa, pregateste aceste cirese jubileu. Vei creea cu aceste cirese jubileu o oaza de racoare delicioasa, cu care va veti delecta familia. Aceste cirese jubileu vor fi un rasfat racoros
Ingrediente
1/2 ceasca apa
3/4 ceasca zahar
2 fasii coaja de lamaie
500 g cirese proaspete fara samburi
1 lingura zeamil
inghetata de vanilie
1/4 ceasca de coniac
Mod de preparare
Se pune apa pe foc intr-o craticioara, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se ingroasa, se incorporeaza coaja de lamaie si ciresele si se fierbe in continuare pana ce se inmoaie fructele;
Se scot cu lingura pentru spuma din craticioara, ciresele si coaja de lamaie si se fierbe siropul inca trei minute, la foc iute. Lamaia se arunca;
Se dizolva zeamilul in putina apa rece, se incorporeaza o lingura de sirop, se toarna in craticioara si se lasa pe foc sa se ingroase, amestecand intruna. Apoi se adauga ciresele;
Se pune inghetata de vanilie in patru cupe termorezistente. Peste siropul cu cirese mentinut la temperatura de fierbere se toarna coniacul incalzit si se flambeaza. Inghetata se serveste imediat cu ciresele flambate si sosul.