Daca va mai amintiti de tartele mamei sau ale bunicii, de care va bucurati in copilarie, incercati reteta de tarta de cirese. Preparand aceasta tarta de cirese veti retrai alaturi de familia d-voastra clipe speciale de rasfat. Tarta de cirese este delicios de racoroasa si de dulce, are o culoare si un aspectde nota 10.
Ingrediente
250 g zahar
200 g unt
200 g faina
4 oua
1 praf sare
1/2 kg cirese zahar pudra faina si unt pentru uns si tapetat tava
Mod de preparare:
Se curata ciresele coapte de samburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece;
Se freaca untul cu zaharul si sarea pana devine ca o crema spumoasa. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, frecandu-se continuu, se incorporeaza treptat faina si la sfirsit albusurile batute spuma;
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra, se aseaza ciresele intr-un strat uniform. Se coace la foc potrivit, cca 40 minute;
Se taie calda, se aseaza pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.