Cafeneaua Pufoaselor
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Cafeneaua Pufoaselor


 

 Sirop de trandafiri

In jos 
AutorMesaj
E_daria
Ceai negru
Ceai negru
E_daria


Numarul mesajelor : 227
Data de inscriere : 04/06/2008

Sirop de trandafiri Empty
MesajSubiect: Sirop de trandafiri   Sirop de trandafiri EmptyJoi Iun 12, 2008 11:14 am

Ingrediente

Petalele de la 50 trandafiri parfumati
1 pachet sare de lamaie
1 1/2 kg zahar la 1 l zeama


Mod de preparare

Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba;

Se fierb in clocote, 10 minute, in 4 l apa, impreuna cu un pachetel cu sare de lamaie;

Zeama se lasa acoperita pana a doua zi, apoi se filtreaza printr-un tifon pe care s-a asezat un strat subtire de vata;

La 1 l zeama se pune 1 kg zahar, se amesteca pe foc, pana cand se dizolva zaharul, apoi siropul se lasa sa fiarba in clocote 10 minute, intr-un vas mare;

Se supravegheaza indeaproape, deoarece spuma care se formeaza da repede in foc;

Se amesteca in timpul fiertului ca sa dispara spuma. Siropul se toarna clocotit in sticle (ca si bulionul), care se vor lega cu celofan, se vor pune in paturi si se vor lasa astfel pana a doua zi, ca sa se sterilizeze;

Se poate pune 1 1/2 kg zahar la 1 l zeama. Siropul se fierbe numai 1-2 minute, ca sa se distruga fermentii, apoi se ia spuma;

Se poate turna si rece in sticle. Acestea se vor lega simplu, deoarece siropul nu va mai fermenta si nici nu va mai mucegai, oricat timp se va tine dezlegat.

MICI SECRETE:


Nu trebuie sa se astupe cu dopuri care au fost folosite la vinuri, ci numai cu dopuri noi sau cu celofan;
Sus In jos
 
Sirop de trandafiri
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Dulceata de trandafiri
» Sirop de visine
» Sirop din muguri de brad
» Sirop de mure si afine

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cafeneaua Pufoaselor :: Pufoase gospodine :: Camara cu bunatati :: Siropuri-
Mergi direct la: