Ingrediente reteta
ulei de masline 40ml, 1 ardei chilly rosu taiat subtire, 2 cepe taiate fin, o capatana de usturoi, pisat, o radacina de ghimbir data pe razatoare, orez basmati 150g (fiert si racit), 1 ardei rosu, curatat si taiat, 1 morcov taiat betisoare, 2 cepe verzi tocate, fasole pastai taiata jumatati 100g, sos de soia 20ml, nuca de cocos rasa 30g, frunze de coriandru pentru decor, sare, piper.
Mod de preparare (timp estimat: 30 min, complexitate: redusa)
Incalzeste 10ml ulei intr-o tigaie inalta. Prajeste chilly, ceapa, usturoiul si ghimbirul, timp de 2 minute, pana devin moi. Adauga orezul fiert si lasa totul pe foc inca 3-4 minute. Incalzeste uleiul ramas in alta tigaie si caleste timp de 2-3 minute ardeiul, morcovul, ceapa verde si fasolea. Toarna sosul de soia in amestecul cu orez si condimenteaza cu sare si piper. La servire, garniseste-l cu legume, nuca de cocos rasa si frunze de coriandru.