Cafeneaua Pufoaselor
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Cafeneaua Pufoaselor


 

 Am stricat cum reparam?

In jos 
AutorMesaj
E_daria
Ceai negru
Ceai negru
E_daria


Numarul mesajelor : 227
Data de inscriere : 04/06/2008

Am stricat cum reparam? Empty
MesajSubiect: Am stricat cum reparam?   Am stricat cum reparam? EmptyDum Iun 08, 2008 10:33 pm

Daca o supa sau o friptura este prea sarata se adauga cartofi cruzi taiati. Se scot dupa ce se fierb pentru ca acestia au absorbit deja sarea.

Daca o supa sau o friptura este prea dulce, se adauga sare. Daca un fel principal este prea dulce, se adauga o lingurita de otet din vin.

Un ou proaspat se va cufunda in apa, unul vechi va pluti.

Un albus de ou este mai usor de batut la temperatura camerei. De aceea oul se scoate din frigider cu aproximativ 1/2 de ora inainte de folosire.

Pentru o omleta usoara, pufoasa, se adauga putina apa in timp ce se bat.

Adaugati otet sau sare in apa cand fierbeti ouale. Otetul si sarea ajuta ca ouale sa ramana intregi.

Pentru a evita "plansul cepei" curatati-o sub apa rece sau ingheatati-o inainte de taiere.

Cand gatiti morcovi, mazare, sfecla sau porumb adaugati putin zahar in apa pentru a mentine aromele.

Soarele nu coace rosile, caldura da. Depoziteaza rosile cu codita in jos si vor ramane proaspete mai mult timp.

Feliile de carne nu se prind daca pui o feliuta de slanina pe fundul tigaii.

Pentru a inmuia zaharul intarit in bucati, pur si simplu se adauga o felie de paine in pachet si se inchide punga cat mai bine. In cateva ore zaharul va fi din nou moale.

Grasimile din supe si fripturi se inlatura lasand cuburi de gheata in oala. Grasimea se va lipi de cuburi pe masura ce se amesteca. Cuburile se vor scoate inainte de a se topi.

Pentru un orez pufos, alb, se adauga o lingurita de suc de lamaie la litru de apa. Pentru a-i adauga aroma in plus si valoare nutritiva mai mare, orezul se fierbe in lichidul pastrat de la fierberea vegetalelor.

Gelatinele nu se usuca daca sunt inghetate.

Daca friptura este usor arsa, laptele ii va lua gustul de ars imediat.

Pestele se dezgheata cel mai bine in lapte. Laptele preia gustul de la congelare si-i da pestelui o aroma proaspata.

Pentru a absorbi grasimea in exces din supa, pune in timp ce fierbe supa deasupra o foaie de salata verde si scoate-o dupa ce s-a inmuiat. Daca nu a absorbit suficienta grasime, repeta procedura.

Puneti putina sare in tigaie inainte de a pune la fript carnea si grasimea ramane acolo, nuva mai sari pe pereti sau pe noi.

Cand fierbeti paste sau orez, ungeti marginea vasului pe interior cu unt ca sa nu dea lichidul pe afara la fierbere.

Daca ati afumat mancarea, se goleste repede continutul intr-un vas curat fara sa folosesti ustensile. Pur si simplu se rastoarna vasul afumat peste cel curat, iar mancarea deja prinsa sau cu miros de fum va ramana in vechiul vas.

Mirosul de varza sau conopida nu se va mai raspindi in intreaga casa daca in vasul in care fierbe puneti o bucata de piine, intr-un saculet de tifon.

Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.

Carnea de friptura, unsa cu un strat subtire de mustar, are gust mai bun, codimentele pastrindu-si aroma intacta

Cand pregatiti carne nu puneti niciodata sare la inceput, pentru ca se intareste carnea

La fripturi se foloseste vin alb demisec la carnea alba si vin rosu sec la carnea rosie; le va da un plus de gust.

In oala de fiert sub presiune evitati sa pregatiti compoturi de fructe, de mere in special, pentru ca spuma care se formeaza poate bloca spatiul de comunicare al vasului cu exteriorul si valva de siguranta se poate bloca. Din acelasi motiv, cind fierbeti orez sau legume uscate, lasati focul foarte mic.

Maioneza devine mai spumoasa daca atunci cind este gata se pune o lingura de apa rece.

Cind orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, se adauga un pahar cu lapte. Preparatul isi va imbogati continutul si acesta va fi mai usor de digerat.

In salata de morcovi cruzi se pune o lingura de ulei de masline sau de floarea-soarelui. In acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai usor de asimilat. Evitati sa puneti zeama de lamaie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atat de valoroasa.

Cartofii fierti in coaja, si cu deosebire cartofii copti la cuptor, pot deveni deosebit de gustosi daca se taie in jumatati pe lung cat sunt inca fierbinti si pe fiecare bucata se pune cate o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.

Inainte de a da la cuptor o prajitura in care ati folosit mere rase ungeti-o cu un amestec facut din putin unt, scortisoara si zahar. Gustul deosebit de bun va fi evident.

/www.gastronomie.ele.ro
Sus In jos
 
Am stricat cum reparam?
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cafeneaua Pufoaselor :: Pufoase gospodine :: Sfaturile Bunicii-
Mergi direct la: