Toata lumea recunoaste ca mancarurile ardelenesti gustoase si picante sunt excelentede aceea va recomandam papricas ardelenesc de pui. Plin de arome si cu un sos deosebit, acest papricas ardelenesc de pui va va place cu sigurantaPapricas ardelenesc de pui se serveste cu mamaliguta calda si branza proaspata.
Ingrediente
1 pui
1 legatura patrunjel
1 ceapa
boia
piper si sare dupa gust
1/4 kg smantana
1 lingura faina
Mod de preparare
Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc, cand devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat;
Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 min;
Se toarna apa fierbinte peste carne, cat sao acopere, se sareaza si pipareaza. Cand e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa, si se
toarna peste carne, se dau doua-trei clocote;
Inainte de a se lua de pe foc, se toarna smantana si restul de patrunjel, amestecandu-se usor.