Unul din cele mai savuroase feluri de mancare italienesti este lasagna in general si lasagna de pui in particular. Numele de lasagna din reteta de lasagna de pui se refera la pastele late care poarta acest nume. Lasagna de pui se prepara cu foi de lasagne din comert, foarte important este sosul bechamel, care trebuie sa scalde din belsug preparatul.
Ingrediente
9 foi de lasagna
1 ceapa rosie taiata fin
100 g ciuperci taiate lamele
1 catel de usturoi zdrobit
400 g piept pui sau curcan taiat in cuburi
150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa
250 g de suc de rosii
1 lingura de zahar
Sos bechamel:
75 g unt
50 g faina
1 ou batut
600 l lapte
75 g parmesan
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Se prajesc intr-o cratita cu ulei 3-4 minute, ceapa si usturoiul, se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute
Se pune vinul si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii
si zaharul si se fierbe pana e gata carnea;
Intr-o tava tapetata cu ulei sau unt se pun foile de lasagne, alternate cu umplutura de carne, la sfarsit se toarna sosul bechamel, si se pune in cuptor.
Tips:
Cu aceeasi reteta putem prepara lasagne din carne de vaca, spanac, branze de mai multe feluri, legume ...