Cafeneaua Pufoaselor
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Cafeneaua Pufoaselor


 

 Conopida cu sos

In jos 
AutorMesaj
oly

oly


feminin
Numarul mesajelor : 24
Varsta : 57
Location : iasi
Job/hobbies : muzica
Data de inscriere : 29/10/2008

Conopida cu sos Empty
MesajSubiect: Conopida cu sos   Conopida cu sos EmptyDum Noi 02, 2008 11:24 am

Conopida cu sos

Ingrediente:
Conopida, sare, apa, suc de rosii, telina, patrunjel, aspirina.

Mod de preparare:
Conopida proaspata, cu floareaalba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita putin sarata; apoi, se scoate strecuratoarea si se asaza intr-o cratita. Separat, se stoarce suc de rosii care se amesteca in parti egale cu apa simpla si se fierbe 5 minute; apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu frunze de telina si patrunjel taiate marunt si se sareaza putin. Conopida se asaza in borcane de marime potrivita, in functie de numarul persoanelor, neinghesuita, lasand un spatiu liber, de 2 cm, pina la gura borcanelor; se toarna suc cit s-o cuprinda pina la acel nivel si si se pune cite o aspirina deasupra. Borcanele se leaga si se sterilizeaza ca si precedentele, 30 minute, cazanul in care au fiert lasindu-l acoperit cu paturi groase pina a doua zi, apoi, borcanele se asaza in camara.Conopida se poate conserva, la fel, numai cu apa simpla in loc de suc de rosii. Conopida, fiarta pina cind se moaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute), in apa sarata, apoi strecurata, se poate pastra la congelator, in punga de naylon, 5-6 luni. Nefiarta nu se poate conserva inghetata
Sus In jos
 
Conopida cu sos
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cafeneaua Pufoaselor :: Pufoase gospodine :: Camara cu bunatati :: Conserve din legume-
Mergi direct la: