Cosulete umplute cu legume
Ingrediente : 300 g foietaj ;1 dovlecel ; 1 legatura de morcovi tineri ; 1 telina mica cu frunze ; 1 rosie ; 1 ardei gras ; 2 lingurite ulei de masline ; 1 lingurita de vegeta ; sare ; busuioc frunze .
Mod de preparare:
Spala dovlecelul si taie-l in bucati mici. Spala morcovii, telina si ardeiul si taie-le fasii (ca taiteii). Opareste rosia in apa clocotita, decojeste-o, tai-o in doua, scoate-isamburii si tai-o tot fasii. Incalzeste uleiul intr-o tigaie, adauga legumele taiate si caleste-le putin. Pune si condimentul, sarea, piperul si busuiocul. Apoi lasa legumele sa se raceasca. Intinde foile de foietaj in straturi subtiri de trei mm. Taie-le in patratele de 12 x 12 cm. Pune amestecul de legume in mijlocul fiecarui patratel si apoi uneste cele patru colturi. Aseaza-le pe folie de aluminiu si unge-le cu ulei . Pune cosuletele in cuptorul incins la 180°C pentru 15 20 minute. Se servesc fie calde, fie reci.
Pofta buna!