Avem nevoie de:
- piept de pui dezosat (de obicei folosesc un piept si inca jumatate)
- 3 oua
- 2 linguri smantana
- cascaval (aproximativ jumatate de kg, deseori combin si cu cascaval afumat, pentru savoare)
- sare, piper, verdeata, cubulete din diferite muraturi pentru cine prefera
Se tapeteaza cu folie de aluminiu o tava de chec si se pune apoi un strat de piept de pui batut ca pentru snitel (eu nu il bat foarte subtire). Acesta se aseaza in asa fel incat sa fie si marginile ridicate.
Apoi se pun felii de cascaval taiate mai gros, apoi un alt strat de piept de pui batut (folosesc aici partea din interior a pieptului de pui).
Peste se pune cascaval ras, din abundenta, iar la sfarsit se toarna uniform cele 3 oua batute cu smantana, faina si sarea, piperul, verdeata. Ultima data am pus in aceasta compozitie si gogosar din otet taiat f marunt, si a iesit tare bun.
Se coace la foc potrivit pana se rumeneste, la cuptorul meu aprox. 45 de minute. Eu verific cu scobitoarea mereu sa vad daca e copt pieptul de pui!