Cafeneaua Pufoaselor


Distribuiți | 
 

 Tort de cirese coapte

In jos 
AutorMesaj
E_daria
Ceai negru
Ceai negru
avatar

Numarul mesajelor : 227
Data de inscriere : 04/06/2008

MesajSubiect: Tort de cirese coapte   Dum Iun 08, 2008 9:48 pm

Daca v-au ramas cirese, prea coapte, sau oricum neconsumate va salvam cu reteta de tort de cirese coapte. Cred ca fiecare din noi a avut de-a face cu cirese, nectarine, caise, piersici si alte fructe,
pe care oricata bunavointa ati avea, mereu raman destule cirese prea coapte ca sa ne mai placa, dar prea frumoase ca sa le aruncati. Asa ca incercati o reteta ieftina, simpla si gustoasa de tort de cirese coapte. Acest tort de cirese coapte este facut din lucruri pe care le avem cu totii prin casa si cirese care pot fi chiar si mai moi, dar nu stricate.



Ingrediente
Pentru blat:

5 oua proaspete
10 linguri de zahar
1 praf de copt
1 plic de praf de zahar vanilat
5 linguri pline-ochi de faina

Pentru crema

1 plic de crema de cremsnit
1 litru de lapte

Pentru umplutura si topping

2 plicuri de gelatina pentru tarte, de culoare rosie
1-2 kg cirese foarte coapte


Mod de preparare
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar. Dupa ce s-a incorporat tot zaharul, se adauga galbenusurile si se amesteca doar prin rasturnare ca sa nu se lase spuma;

Se adauga praful de copt si zaharul vanilat, si apoi se pune si faina. Se amesteca usor pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena;

Se pune blatul intr-o tava mare de aragaz, in care, in prealabil s-a pus hartie de copt. Se aseaza 1/2 din cantitatea de cirese in aluat, la distante egale;

Se pune prajitura in cuptorul incins dinainte si se lasa sa se coaca la foc redus, aproximativ 20 de minute;

Intre timp, se amesteca cu mixerul cei 750 de ml de lapte rece cu crema de cremsnit pana cand crema se intareste;

Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit la temperatura camerei, se intinde crema rece pe blat si se aseaza restul de cirese pe crema;

Se amesteca 4 linguri de zahar rase cu 500 ml de apa si cele doua plicuri de gelatina rosie. Se incalzeste pe foc pana cand da in primul clocot, apoi se lasa sa se odihneasca putin si se pune gelatina pe prajitura, cu lingura, incepand de la mijlocul prajiturii spre margini.

_________________

"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Tort de cirese coapte
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cafeneaua Pufoaselor :: Pufoase gospodine :: Dulciuri de sezon-
Mergi direct la: