Ingrediente
Aluat:
300 g faina
100 g zahar
100 g unt
150 g iaurt simplu
2 galbenusuri
1 plic zahar vanilat si 1 plic praf de copt
Pentru spuma:
5 albusuri
4 linguri zahar pudra
500 g capsuni dar se pot folosi si cirese
2 linguri marmelada
Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana devin ca o crema. Se adauga iaurtul, apoi faina in ploaie si se amesteca bine;
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. Se tine prajitura la cuptor 30 min la foc potrivit;
Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se pun treptat fructele si se amesteca cu grija;
Dupa cele 30 minute se scoate prajitura, se unge cu gemul, se pun albusurile cu fructele si se pune din nou tava la cuptor, la foc mic de data aceasta pentru inca 20 minute, cat sa se intareasca albusul.