Iata o delicioasa tocanita ungureasca, care are toate caracteristicile bucatariei unguresti. Aceasta tocanita ungureasca este picanta, arata apetisant si este gustoasa. Aromele si gustul tipic de boia si piper fac ca aceasta tocanita sa fie irezistibila.
Ingrediente
1 kg carnita de purcel
150 ml ulei
2 cepe mari sau 3 mai mici
10 rosii mijlocii si bine coapte
300 g masline
1 lamaie mare taiata in patru
2 linguri boia dulce de ardei
1 lingurita boia iute de ardei
1 lingurita piper, vegeta sau sare (dupa gust)
2 linguri de bulion
1 legatura patrunjel verde proaspat
1 foaie de dafin
20 boabe piper
Mod de preparare
Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca;
Cand este gata, se scoate, iar in uleiul ramas se caleste ceapa (care inainte a fost curatata si taiata fideluta) si se lasa pana se inmoaie si capata o culoare galbuie;
Se adauga boiaua (amindoua felurile), se amesteca bine, dupa care se adauga bulionul, rosiile taiate marunt, carnea, patrunjelul, vegeta, sarea, piperul si daca este nevoie putina apa;
Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute dupa care se adauga maslinele si lamaia. Se introduce oala, in cuptor la foc potrivit si se lasa in jur de 30 min, fara capac.
Tips:
# Este de preferat sa folositi o oala de fonta;
# Atentie daca maslinele sunt sarate cata sare folositi.