Cafeneaua Pufoaselor


Distribuiți | 
 

 Secrete culinare

In jos 
AutorMesaj
E_daria
Ceai negru
Ceai negru
avatar

Numarul mesajelor : 227
Data de inscriere : 04/06/2008

MesajSubiect: Secrete culinare   Mier Iun 04, 2008 10:24 pm

Unul dintre secretele reusitei este sa folosesti ingrediente de calitate , si, in plus, nu vei munci prea mult, ci doar atat cat sa le pui in valoare valoarea.

Wink Legumele spalate si taiate marunt pentru salate nu se tin mult timp nefolosite, deoarece isi pierd din vitamine si prospetime.
Wink Zarzavatul vested isi revine daca este tinut cateva ore in apa rece cu o lingura de otet.
Wink Salata verde spalata frunza cu frunza sub jet de apa rece, pusa in punga de plastic si pastrata la rece, poate ramane proaspata 2-3 zile.
Wink Pentru ca telina servita la masa sa aiba culoarea alba, aceasta se tine 2-3 ore in apa cu otet inainte de preparare.
Wink Fierberea legumelor in aburi inmoaie celuloza acestora mai bine iar pierderile in vitamina C sunt mai mici.
Wink Legumele isi pastreaza mai mult din valoarea nutritiva daca se fierb in apa clocotita, sarata.
Wink Pentru a-si pastra culoarea verde, fasolea pastai si mazarea verde se fierb in vase cu capac, adaugandu-se in apa un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.
Wink Spaghetele vor fi mai gustoase daca in apa in care fierb adaugam o foaie de dafin.
Wink Blatul de tort se coace in primele 5-10 min la foc iute, apoi la foc domol, ceea ce ii va asigura o crestere frumoasa.
Wink Fructele, rahatul si nuciile folosite la prajituri se trec prin faina, pentru a nu se lasa la baza tavii.
Wink Aluatul pentru tarte va fi mai fin si mai gustos daca adaugi in compozitie mar ras.
Wink Capsunile folosite pentru decor trebuie stropite cu alcool sau coniac , ca sa-si mentina savoarea si culoarea.
Wink Inghetata preparata in casa nu va avea cristale de gheata daca adaugi in compozitie cateva picaturi de zeama de lamaie.
Wink Condimentele se mentin proaspete in folie de aluminiu, in frigider.
Wink Nu folositi lapte rece cand pregatiti piureul de cartofi, caci acesta il innegreste, ci folositi lapte fierbinte.
Wink Blatul de tort prea uscat se tine inainte de insiropare intr-un servet umed.
Wink Cand aluatul a crescut prea mult si nu-l putem pune imediat la cuptor, se aseaza deasupra o hartie curata, umezita cu apa.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
E_daria
Ceai negru
Ceai negru
avatar

Numarul mesajelor : 227
Data de inscriere : 04/06/2008

MesajSubiect: Re: Secrete culinare   Mier Iun 04, 2008 10:27 pm

Ciorba de fasole verde sau uscata va fi mai aromata daca i se adauga o lingurita de zahar.
Mamaliga nu va mai face cocoloase daca, inainte de a pune malaiul la fiert, se stropeste cu apa rece;
Salata de vinete va avea o savoare deosebita daca incorporam in ea usturoi in loc de ceapa.
Albusul se spumeaza mai bine si mai repede daca este tinut la rece, si daca nu trece nici un pic de galbenus.
Budincile, musacaua, pilaful de orez se incalzesc intotdeauna in baie de aburi.
Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge intotdeauna cu putina zeama de lamaie sau otet, astfel dispare mirosul neplacut.
Pentru dulceata se aleg fructele bine coapte, nelovite si proaspete.
Se poate evita zaharisirea dulceturilor prin adaugarea de putina sare de lamaie dizolvata in apa calda in timpul fierberii, sau prin adaugarea unei felii de lamaie deasupa dulcetii din borcan..
Cand pregatiti mamaliguta lasati sa fiarba apa in clocote, adaugati sare, apoi adaugati malaiul in ploaie putin cata putin, lasati focul foarte mic si amestecati energic cu ajutorul unui tel. Malaiul creste in volum de 3-4 ori.
Legumele congelate trebuiesc lasate sa se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert intr-un vas cu putina apa clocotita si putina margarina sau unt,iar vasul se acopera cu un capac astfel fierberea este mai rapida si aroma legumelor nu se pierde.
Carnea congelata nu se decongeleaza decat la temperatura camerei sau in cuptorul cu microunde.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Secrete culinare
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cafeneaua Pufoaselor :: Pufoase gospodine :: Pentru adulti-
Mergi direct la: