Cafeneaua Pufoaselor


Distribuiți | 
 

 Ardei grasi sau gogosari umpluti cu varza alba

In jos 
AutorMesaj
oly

avatar

feminin
Numarul mesajelor : 24
Varsta : 52
Location : iasi
Job/hobbies : muzica
Data de inscriere : 29/10/2008

MesajSubiect: Ardei grasi sau gogosari umpluti cu varza alba   Dum Noi 02, 2008 11:22 am

Ingrediente:
Circa 1 sau 1,5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg) sau gogosari, cca. 2 kg varza curatata, taiata, cca. 1/2 kg morcovi si radacina de telina (curatati si apoi cintariti), 600 ml apa, 400 ml otet, sare, zahar, piper, 150 g hrean

Mod de preparare:
Ardeilor li se taie un capac. Se scot semintele si cotoarele. Varza se taie ca fideaua; morcovii si telina, se rad prin razatoarea cu gauri mari. Se pun toate intr-un lighean smaltuit sau din plastic, se presara cu 15 g sare pentru fiecare kg varza. Se umplu ardeii sau gogosarii cit mai indesat, asezindu-i in borcan, unul linga altul, in rinduri suprapuse, fara sa se preseze prea mult, apoi se toarna lichidul. Se calculeaza ca lichidul sa fie circa 1/3 din volumul borcanului (borcanelor), iar proportia de apa si otet 60 %, respectiv 40 %. Pentru 1 l de lichid, se pun 10 g zahar, 10 g sare si pt. 2-3 l lichid, o frunza de telina, 1-2 foi de dafin, 10-20 boabe piper sau macinat, cimbru, marar si circa 100 g hrean. Daca lichidul nu este suficient, se prepara, cit apreciem ca ar fi nevoie, adaugind numai apa cu otet in proportiile aratate; se fierbe citeva minute cu aceleasi arome si, apoi, se toarna strecurat in borcan pana la gatul acestuia. Borcanul se leaga imediat cu celofan si se duce in camara.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Ardei grasi sau gogosari umpluti cu varza alba
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cafeneaua Pufoaselor :: Pufoase gospodine :: Camara cu bunatati :: Conserve din legume-
Mergi direct la: