Cafeneaua Pufoaselor


Distribuiți | 
 

 Sos de hrean

In jos 
AutorMesaj
E_daria
Ceai negru
Ceai negru
avatar

Numarul mesajelor : 227
Data de inscriere : 04/06/2008

MesajSubiect: Sos de hrean   Dum Noi 02, 2008 10:51 am

Ingrediente:
30 g faina, 30 g unt, sau untdelemn, 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamiie sau otet, 1-2 linguri cu virf hrean ras, sare.

Mod de preparare:
Se prepara un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat in parti egale cu supa de carne sau de zarzavat. Cand este gata, cratita se ia de pe foc si se drege cu smantana frecata cu o lingura de apa rece. Se sareaza si se acreste cu putina zeama de lamiie sau cu 1/2 lingurita de otet. Hreanul, ras prin razatoarea cu gauri mici, se adauga in sos numai in momentul servirii, fara sa mai fiarba, altfel hreanul va da un gust amar sosului. Pentru gust mai bun se mai poate pune si o lingurita cu zahar. Se serveste la carne rasol, crenvursti, carnati calzi, fripti sau fierti

_________________

"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
gaby

avatar

feminin
Numarul mesajelor : 23
Varsta : 41
Location : sibiu
Job/hobbies : muntele
Data de inscriere : 02/11/2008

MesajSubiect: Re: Sos de hrean   Mar Noi 04, 2008 5:03 pm

suna apetisant acest sos, o sa il incerc si eu Smile
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Sos de hrean
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cafeneaua Pufoaselor :: Pufoase gospodine :: Pentru adulti :: Retete des folosite :: Sosuri-
Mergi direct la: