Timp de preparare; 15 minute
Timpul de gatit: 30 min
Valoarea nutritiva pentru o portie: cca 405 calorii
Avem nevoie de:
- 200 g parizer
-4 oua
-8 biscuiti sarati mari
-100 g cartofi
-100 g gogosari murati
-50 g masline
-100 g maioneza
-10 g sare
-2 gr piper alb
Cum procedam:
Ouale si cartofii in coaja se feirb separat,apoi se scurg de apa,dupa care se curata de coaja si se taie cubulete.
Intr-un castron se pun ouale si cartofii,se adauga castrevtii si gogosarii taiati cubulete,se amesteca totul cu maioneza si se condimenteaza dupa gust.
Pe biscuitii mari se aseaza feliile de parizer,deasupra acestora se pune compozitia de oua si legume si se orneaza cu masline.
Sfat:
Ouale si cartofii trebuie sa fie foarte reci cand se pun in castron,pentru anu taia maioneza,iar muraturile trebuie stoarse bine de zeama.
Branza crema impreuna cu untul (toate la temperatura camerei) se spumeaza. Se adauga putina sare si putin piper (de preferinta alb) si mararul tocat si se amesteca bine. Toata crema se pune intr-o punga cu un varf de decorat sau daca nu aveti puteti sa puneti intr-o punga si sa taiati pe diagonala un colt atat cat sa iasa crema in sir de un deget.
Feliile de somon se taie in bucatele de 3 degete.
Pentru a forma aperitivele punem feliile de castravete pe platou si cu punga in care este crema facem rondele in mijlocul castravetelui. Deasupra formam un trandafir din somon. Se serveste imediat.
Reteta de la (gateste cu Maria)
Branza crema impreuna cu untul (toate la temperatura camerei) se spumeaza. Se adauga putina sare si putin piper (de preferinta alb) si mararul tocat si se amesteca bine. Toata crema se pune intr-o punga cu un varf de decorat sau daca nu aveti puteti sa puneti intr-o punga si sa taiati pe diagonala un colt atat cat sa iasa crema in sir de un deget.
Feliile de somon se taie in bucatele de 3 degete.
Pentru a forma aperitivele punem feliile de castravete pe platou si cu punga in care este crema facem rondele in mijlocul castravetelui. Deasupra formam un trandafir din somon. Se serveste imediat.
Reteta de la (gateste cu Maria)
Branza crema impreuna cu untul (toate la temperatura camerei) se spumeaza. Se adauga putina sare si putin piper (de preferinta alb) si mararul tocat si se amesteca bine. Toata crema se pune intr-o punga cu un varf de decorat sau daca nu aveti puteti sa puneti intr-o punga si sa taiati pe diagonala un colt atat cat sa iasa crema in sir de un deget.
Feliile de somon se taie in bucatele de 3 degete.
Pentru a forma aperitivele punem feliile de castravete pe platou si cu punga in care este crema facem rondele in mijlocul castravetelui. Deasupra formam un trandafir din somon. Se serveste imediat.
Reteta de la (gateste cu Maria)